Over ons

Chiro? Wat is dat?

Een Chirogroep wil aan alle kinderen en jongeren uit de buurt mega chique activiteiten aanbieden. Dat gaat van denderende pleinspelen en nachtelijke sluipspelen, over sompige bekentochten en verrassende zoektochten, naar luidkeelse zangstondes en creatieve expressies. Het Chirojaar begint in september en eindigt met een spetterend bivak in de zomervakantie.

De meeste activiteiten van onze Chiro gebeuren per afdeling. Een afdeling is een leeftijdsgroep. Welke afdelingen er voor welke leeftijden zijn kan je vinden onder de titel 'afdelingen'.

De hele werking van de Chirogroep wordt verzorgd door de leidingsploeg: van activiteiten voorbereiden, kinderen en jongeren begeleiden, een bivakplaats zoeken, subsidies aanvragen, ouders bezoeken, naar de jeugdraad gaan, samen vergaderen... De leidingsploeg bestaat uit jongvolwassen vrijwilligers. Al houdt de Chiroleiding de touwtjes in handen, ze kunnen soms een extra hand gebruiken. Ze kunnen daarvoor rekenen op hun plaatselijke netwerk van oudercomité, kookouders, oud-leidingswerkingen, de parochie en andere verenigingen.

Elke Chirogroep verschilt. Sommige groepen hebben maar 4 afdelingen, sommige geven op zondag activiteiten terwijl andere dat op zaterdag doen, sommige om de twee weken, sommige zijn gemengd, sommige enkel meisjes of jongens, sommige hebben 15 leden, sommige 150, sommige hebben 2 leid(st)ers, sommige 30, sommige dragen systematisch Chirokleren, sommige niet. Om onze werking te leren kennen zit je op de juiste plaats! Het antwoord op al je vragen vindt je hopelijk op deze site, zo niet kan je ons altijd via contact of Facebook een vraag stellen.

Chiro Kattenbos

Wij zijn de enthousiaste leidingsploeg van ons gehucht Kattenbos. Onze Chiro bestaat al 60 jaar en is nog altijd heel levendig met jaarlijks zo'n 110 leden. Dit zijn jongens én meisjes vanaf 6 jaar.

Zondag om de twee weken bezorgen wij onze leden een plezierige zondagnamiddag! Dit door onze creatieve geest en hart in onze chiro activiteiten te steken. Een Chiro-uniform is zeker niet verplicht maar het kan wel zo handig zijn om dit jou ravotterkleren te maken die je zondag altijd kan aandoen. De Chiro-winkels 'De Banier' hebben een uitgebreid aanbod van Chirokleren maar wij verkopen aan het begin van het Chiro-jaar ook Chirovesten en T-shirts.

Ben je dus op zoek naar een leuk tijdverdrijf, een nieuwe vriendenkring of non stop dolle pret? Dan ben jij bij ons zeer welkom! Onze enthousiaste leidingsgroep staat paraat om je de tijd van je leven te bezorgen met een heleboel leuke activiteiten, dus kom zeker eens een bezoekje brengen op een zondag namiddag van 14u tot 17u (zie kalender) bij ons Chiroheem "ChiKaBo" gelegen achter 't Klosterhof op Kattenbos! De activiteiten verschillen van weekend tot weekend, zo doen we eens een bosspel, knutselen we, gaan we de sportieve toer op,… Een daguitstap, 24-uren en het chirokamp van 13 tot 20 juli zijn een toffe aanvulling op ons gewone programma.

In 2022 start de pret op 11 september!

Tot dan!